Ikarus Nyugdíjas Klub

2007. január 5. | Szerző | Kategória: Ikarus Nyugdíjas Klub

Az IKARUS gyár még javában működött, mikor a nyugdíjas klub megalakult. A szakszervezet segítségével 1989-ben már aktív klub volt. Mióta a gyár megszűnt, az IKARUS nevet csak emlékként tartottuk meg. 2000 szeptemberétől az Alba Regia Nyugdíjas Egyesülethez tartozunk. Helyileg a Gárdonyi Géza Művelődési Házban tartjuk a foglalkozásokat kéthetenként.

A klub létszáma 59 fő, ebből 23 férfi és 36 nő.

Tagjaink 80 %-a fizikai dolgozó volt, ezért soknak mozgásszervi problémája van, így olyan programokat szervezünk, ahol nem kell sokat gyalogolni.

Mindenkit felköszöntünk születés-és névnapján csokival, virággal és egy verssel. Nőnapkor a férfiakat is felköszöntjük, továbbá anyák napján, húsvétkor, karácsonykor és mikuláskor kis ajándékot kapnak a tagok. Minden alkalommal sütemény és üdítő van az asztalon. A nagy ünnepekre a polgármester urat, a képviselő asszonyt, valamint az Egyesület vezetőségét is meghívjuk.

Minden télen teszünk egy sétát a sárpentelei erdőben.

Évente egyszer legalább 1-3 napos kirándulást szervezünk. Pl.: voltunk Fehérvárcsurgón a Károlyi kastélyban, Pápán a meleg vizű fürdő mellett a Kékfestő Múzeumban, Győrben a Várfürdőben, Csókakői várlátogatással egybekötött pinceszeren, Jászárokszálláson a meleg vizű fürdés után Mátraházára látogattunk el. Ez a kirándulás három napos volt. Hajókiránduláson voltunk a Dunán, onnan elmentünk a Jánoshegyi kilátóhoz, ahonnan a libegővel jöttünk visszafelé. Megnéztük a fehérvári püspökséget, a könyvtárat. Kehidán megkoszorúztuk Deák Ferenc szobrát, majd felkerestük a meleg vizű fürdőt. Komáromba voltunk fürödni, majd a Tatai várat és a tavakat körül sétáltuk.
Előadásokat is szervezünk különféle témákról.

Előadóink: Medgyesi Bertalanné, Hambalgó Mihály, dr. Sebők László, Bayer Tibor, Sztara György, Németh Lajos meteorológus, Csehely Zsuzsa és dr. Kövér Ferenc.
Klubunk az önkormányzat által rendezett Nyugdíjas Klubok Sportvetélkedőjén a III. helyezést ért el

A Nyugdíjas Egyesület által hirdetett munkákban pl. karácsonyi csomagok összeállításában, ruhaválogatásban, szeretetházi ügyeletben, teremőrségben mindig kivesszük részünket.

Sajnos szomorú kötelezettségünk is van, amikor klubtagunkat az utolsó útjára kell elkísérnünk.

Nagyjából ilyen programjaink vannak, már összeszokott kis társasággá kovácsolódtunk, sok közöttünk a magányos és örül, ha egy kicsit elbeszélgethet.

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.