Jelentkezzetek a Tollpihe Meseíró Pályázatra

2007. augusztus 22. | Szerző | Kategória: Felhívások, Pályázatok

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és a Táncsics Mihály Általános Iskola a Fehérvár Televízióval, a Fejér Megyei Hírlappal és a Vörösmarty Társasággal közösen  ismét meghirdeti a „Tollpihe Meseíró Pályázatot. A pályázatra 3-5., valamint 6-8. osztályos tanulók jelentkezését várjuk.

Jelentkezni 2007. szeptember 27-ig, az iskolákban és a művelődési házban beszerezhető jelentkezési lapnak a Gárdonyi Géza Művelődési Házba történő visszaküldésével lehet. A pályázatra jelentkezők számára lehetőséget biztosítunk, hogy pályamunkájuk sikeres megírásához, öt alkalommal, foglalkozásokon vegyenek részt, melyeknek témakörei átfogják a pályamű elkészítésének legfontosabb területeit és folyamatát. Pályázhatnak azok is, akik a foglalkozásokon nem vesznek részt. A foglalkozások helye: Gárdonyi Géza Művelődési Ház, Sóstó 1.

A foglalkozások – melyek ingyenesek – az alábbiak:

  1. Szeptember 29., szombat, 10 óra. Téma, szerkesztés, cselekményalakítás, vezeti: Sohonyai Edit, írónő
  2. Október 6., szombat, 10 óra. Mesealakok, jellemzésük, beszélt nyelvük, a párbeszédes forma, vezeti: Sohonyai Edit, írónő
  3. November 10., szombat, 10 óra: Stilisztikai lehetőségek, szövegritmus, verses formák, vezeti: Sohonyai Edit, írónő
  4. November 17., szombat, 10 óra: Mesei helyszínek, az időmúlás, a leírás lehetőségei, vezeti: Kálnay Adél, írónő
  5. December 1.,  szombat, 10 óra: „Segítség!” – Vezeti: Sohonyai Edit, írónő

A pályaművek témájával, irodalmi formájával kapcsolatban megkötés nincs. Terjedelmük maximum 4 oldal lehet.
A pályázatokat 2 példányban, december 14-ig kérjük a Gárdonyi Géza Művelődési Házba (8000 Székesfehérvár, Sóstó lakótelep 1.) postán vagy személyesen eljuttatni. Kérjük a borítékra ráírni: „Tollpihe” Meseíró Pályázat.

A legérdekesebb, legeredetibb munkákat díjazzuk. Az eredményhirdetés (melyet a Táncsics Mihály Általános Iskolában rendezünk meg) időpontjáról értesítést küldünk.

A díjnyertes pályázatokat „Zsibongó” című gyermekrovatában a Fejér Megyei Hírlap, valamint a Vörösmarty Társaság és a Kodolányi János Főiskola Bástya című irodalmi antológiája publikálja, továbbá a megfelelő színvonalú pályaműveket a Fehérvár Televízió is beépíti műsorába.

Jó munkát kívánnak a szervezők!

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.