Bobory Zoltán kisplasztikái

2008. február 28. | Szerző | Kategória: Folyosógaléria

A művelődési ház folyosóján 2008. február 4-től 28-ig Bobory Zoltán kisplasztikái láthatók. A kiállított művekkel kapcsolatban írja az alkotó:
Játszani is engedj… A mások által – nyilván jobb híján – kisplasztikáknak nevezett apró öntvényeimet,  „fogalmazványba helyezett tárgyaimat” és elkészítésüket én játéknak tekintem. Olyan időtöltés eredményeinek, amelyek nagyon sok örömet szereztek és szereznek nekem. Mégpedig a legfontosabbat is: a barátaimnak általuk nyújtott örömet, hiszen valóban örültek, ha megajándékoztam őket egy-egy kis dísztárgyammal.
Egyúttal felvetődik bennem a kérdést, hogy mi a különbség a Homo ludens és a Homo esteticus között. A válaszomat nem merem leírni… Azaz mégis: talán semmi! Hiszen én ezekben a kis öntvényekben, a tárgyak összerakásában, megfogalmazásában jókedvemet lelem, és egyben esztétikai élményt is jelentenek könyvespolcomon, falon, irodámban.
Egyet biztosan merek mondani a néhány zavaros mondat után: tudom, hogy szívem-lelkem, elmém bennük van. Másként nem jöhettek volna létre.

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.