Zichy ligeti dallamok – visszatekintés

2008. augusztus 30. | Szerző | Kategória: Híreink, Nincs kategorizálva

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár az önkormányzat Kulturális és Turisztikai Bizottsága támogatásával 2008. június 28. – augusztus 2. között rendezte meg Nyáresti Térzene elnevezésű koncertsorozatát a Zichy ligetben. A tavalyi 6 alkalom helyett idén 11 produkció várta a látogatókat.
A zenekarok fele székesfehérvári és környékbeli, a többiek Budapestről, Beloianniszból és Tatabányáról érkeztek. Valamennyien művészi színvonalú muzsikát hoztak (középkori magyar reneszánsz, swing, blues, jazz, észak-amerikai folk, görög- és magyar népzene).
A koncertek előtt minden szombaton verklimuzsika szólt a sétányon. A zenepavilon virágdíszítését folyamatosan frissítettük. Alkalmanként triciklis fagylaltárus várta a gyerekeket, és folyamatosan működött az alkalmi büfé.
Idei közönségünk egy-egy estén 150-200 fő volt (minden korosztályból), akik sokszor már 17 órakor helyet foglaltak a székeken és a tér padjain, a 18 órakor kezdődő előadásra várva. Szerencsére egyik nyáresti térzenét sem hiúsította meg eső vagy vihar. A közönség kitartó tapssal jutalmazta meg a zenészeket.
Kiváló társaink voltak a szervezésben és a megvalósításban A Szabadművelődés Háza, a Tourinform Iroda, a Városgondnokság és a szolgáltató partnerek.

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.