„Könyvtárak összefogása a társadalomért”

2008. október 4. | Szerző | Kategória: Könyvtári rendezvényeink

Könyvtárunk 2008-ban is csatlakozik a „Könyvtárak összefogása a társadalomért” országos rendezvénysorozathoz.

Október 9-én, csütörtökön 14.30 órakor „Keresd a könyvtárban!” címmel Könyv- és könyvhasználati vetélkedőt rendezünk Székesfehérvár, valamint a város környéki települések általános iskolásai számára.

Szeptembertől várjuk a 7-8. osztályosok jelentkezését.

Október 11-én, szombaton 10-12 óráig: „Mi ez a furcsa érzés” – kamaszkorú olvasóink beszélgetnek szerelemről, féltékenységről, gátlásról, a kamaszélet nehézségeiről. Az eszmecserék alapjául az általuk olvasott három ifjúsági regény szolgál.

Október 12-én, vasárnap a 10-16 óráig tartó Könyves vasárnapon a következő kedvezménnyekkel várjuk a látogatókat:

  • mentesítés a késedelmi díj megfizetése alól
  • egész napos ingyenes internet
  • ingyenes beiratkozási lehetőség
  • használt könyv- és hanglemez börze

Szeptembertől játékos versenyt hirdetünk, iskolás korú olvasoink körében A leghűségesebb olvasó címmel. A versenyre a könyvtárban lehet jelentkezni. A fenti cím elnyeréséért különböző könyvtári próbákat kell teljesíteni, amiért pontokat kapnak a résztvevők. A verseny feladatait, tetszőleges sorrendben, szeptembertől, novemberig bármikor teljesíthetik az alsó és felső tagozatos gyerekek. A próba teljesítését a könyvtáros igazolja. A három legeredményesebb résztvevő megkapja a kitüntető címet, valamint értékes jutalomban részesül a decemberi Gyermekkönyvhét alkalmából. A versenyfelhívást a honlapunkon, illetve szórólapokon juttatjuk el az olvasókhoz.

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.