Idén is lesz Maroshegyi Szüret!

2009. szeptember 14. | Szerző | Kategória: Felhívások

,,Ahogyan a szőlő a tőkén csak akkor lesz jó bor-alapanyaggá, ha gondozzák, időben kap esőt és éri a fény, úgy az egy helyen élők csoportja is akkor érlelődik valódi közösséggé, ha ápolják hagyományait. Ezért tartottam fontosnak a Maroshegyi Szüret régi, kedves szokásának újjáélesztését. A tavalyi, első rendezvény mozgalmas, izgalmas emlékei biztatnak arra, hogy jó szívvel invitáljam Önöket ismét, kedves családjukkal, barátaikkal együtt újabb szép, őszi délutánra 2009 októberén!”

Brájer Éva

Maroshegy önkormányzati képviselője

a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke

,,Tavaly óta tudjuk, hogy kétféle ember van a környékünkön. Az egyik, aki böndörödött velünk az elmúlt őszön, a másik meg, aki bánhatja, hogy nem! No, de sebaj, hál’istennek a világ forog, újra elmúlt Szent Mihály napja, s újra itt a Kis Farsang. Újra böndörödhetünk egyet megint, a tavalyi programokhoz képest igyekeztünk tovább színesíteni a vigalmakat. Várunk tehát szeretettel mindenkit!”

Adorján Viktor

igazgató

2009. október 10-én, szombaton 9.00-22.00 óráig a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár immár második éve Maroshegyi Szüretet – Böndörödőt – szervez! A főzőversenyt idén Buday Péter – ,,majd a Buday” című műsor mesterszakácsa segíti és értékeli. Sokakat várunk az ,,Ikarus, a gördülő legenda” című kiállításra, amelyet Warvasovszky Tihamér polgármester úr nyit meg. Ezen kívül láthatnak zsonglőr bemutatót, mazsorett felvonulást, néptánc műsort, eközben folynak a családi versengések, madárijesztő kiállítás és szavazás, borlopó verseny és még sok minden más! Lesz még népművészeti vásár, harcművészeti toborzó és bemutató, szöszmötölő.

Címkék: , ,

A hozzászólások lezárultak.