Ákombákom – Kézdy György monológja

2009. november 20. | Szerző | Kategória: Egyedi rendezvények, Kiemelt ajánlatunk

Kézdy György

2009. december 2-án, szerdán, 18.00 órai kezdettel Kézdy György „Ákombákom” című monológját tekintheti meg a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár közönsége.

„Gyors egymásutánban elhagytak barátaim. Előbb Orbán Ottó, majd Lázár Ervin. Tőle még halála előtti este el tudtam búcsúzni. Mi hárman egyidősek voltunk. Mindkettejüktől én vettem búcsút egy-egy általuk írott remekművel. 70 múltam és eljutottam az összegzésig, amit Lázár Ervin, Orbán Ottó, Karinthy Frigyes és Zelk Zoltán műveiből állítottam össze.”

Felnőtteknek ajánlott előadás, a műsor időtartama 90 perc.

Belépődíj: 600 forint

Kézdy György klasszikus tragédiák és modern művek jelentős karakterszerepeit játszotta el, felhasználva a groteszk ábrázolásmód eszközeit is. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett 1962-ben. Játszott Debrecenben, Pécsett és Kecskeméten. Majdnem 10 évig tagja volt a Nemzeti Színháznak. Jelenleg szabadfoglalkozású színész.

Rengeteg színműben, tévéfilmben és játékfilmben szerepelt. 1981-ben megkapta a Jászai Mari-díjat, 1988-ban az Érdemes Művész kitüntetést, majd 2006-ban Ivánka Csaba-díjat vehette át.

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.