Spiritualitás és művészet

2009. november 23. | Szerző | Kategória: Egyedi rendezvények, Kiemelt ajánlatunk

2009. december 10-én, csütörtökön 18.00 órakor

Egység vagy kétség? Spiritualitás és művészet címmel szellemi útkeresést tartunk irodalmi alkotások tükrében.

Az előadást Sashalmi József színművész tartja Ady Endre, Babits Mihály, Csehov, Dante, Fülep Lajos, Hamvas Béla, József Attila, Karinthy Frigyes, Lázár Ervin, Molière, Prakash Vörös Ákos, Shakespeare, Szophoklész, Verlaine és Weöres Sándor műveiből. Az esten még közreműködik  Szentesi Dorottya fuvolaművész.

Belépődíj: 400 forint

Sashalmi József színházi pályafutását amatőr színészként kezdte a VIDEOTON Színpadon. 1981 óta a Főiskola elvégzése után Veszprémben, majd pár éve Dunaújvárosban játszott. Volt néhány rendezése és önálló estje is. Ezt a mostani előadást olyan felismerések hozták létre, amelyeket a színház talán a kialakulása óta próbált keresni és bemutatni és amelyek kicsit közelebb hozhatnak bennünket Önmagunkkal. Továbbá az a jelenség, hogy a művészet, az irodalom, a színház iránti igény hatalmas változásban van. Szeretné bemutatni azt a hatását amelyet reklámhordozó felületként kevésbé tud betölteni.

Szentesi Dorottya fuvolaművész-tanár. Gyerekeket tanít a művészetre. Több helyen színházakban és egyéb koncerteken lép fel. Volt szerencséje megtanulni egy különleges technikát. Ennek segítségével rá tud hangolódni a szférák zenéjére, és az onnan kapott információkat a fuvolán keresztül közvetíteni tudja. Ezeknek a hangoknak és csodaszép dallamoknak gyógyító ereje adhat egy fantasztikus élményt az embereknek.

Címkék: