Mese nyomozás!

2010. október 11. | Szerző | Kategória: Híreink, Képgaléria

’ELVESZETT EGY MESE – KERESD A KÖNYVTÁRBAN!’ címmel IV. Könyvtárhasználati vetélkedő zajlott a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban a ’Könyvtárak összefogása a társadalomért 2010’ keretében 2010. október 7-én, csütörtökön délután 14.30 órakor.

,,Ez a nap más, mint a többi” – énekli Halász Judit, de mi azt is elmondhattuk, hogy ez az év teljesen más, mint a többi. Nem csak a Tarisznya Program hozott újat a ’gárdonyisok’ életébe, hanem az is, hogy idén először játékos akadályverseny formájában rendeztük meg szokásos őszi könyvtárhasználati vetélkedőnket. A szép számmal összesereglett mese-nyomozókkal hét elkóborolt figurának eredtünk a nyomába, és sorjában elő is kerültek a szökevények; hat feladat, azaz állomás teljesítésével mindet kézre keríthették – kép formájában- a könyvtári ismeretekben jártas általános iskolás versenyzők.  Az első feladat után nyomozási egységcsomagot vehettek át -szintén képecske formájában-,  a nyolcadik, záró feladat pedig meseszövés volt az immár meglelt karakterek felhasználásával.

A versenyre 6 iskola 15 csapata jelentkezett. A befejezett vagy közel befejezett mesék közül tizenegyet olvashatnak, láthatnak kép formájában.
MINDEN RÉSZTVEVŐ MESE-DETEKTÍVNEK SZÍVBŐL GRATULÁLUNK!

Most pedig következzék a végeredmény:

I. helyezett: KÓSZÁK (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Székesfehérvár) 57/52 pont
– Mocsári Mária
– Szörfi Menta

II. helyezett: PALLASZ ATHÉNÉ CSAPATA (Hétvezér Általános Iskola, Székesfehérvár) 57/51 pont
– Szakáts Réka
– Tusa Bianka

III. helyezett: FORRÓCSOKI (Tolnai Utcai Általános Iskola, Székesfehérvár) 57/50 pont
– Baglyas Milán
– Bikki Imre

Tisztelettel köszönjük a zsűri közreműködését: Beniczky Péterné, nyugdíjas könyvtárvezető (zsűrielnök), Kalincsákné Molnár Zsuzsa, székesfehérvári Városi Könyvtár Sziget Utcai Tagkönyvtárának vezetője és szilágyiné Nagy Katinak, a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház könyvtárosa.

A felkészítő tanároknak, kísérőknek pedig még egyszer köszönjük a kitartó figyelmet, türelmet, megértést.
Jövőre ugyanitt!

A szervezők
(avagy SZ.M.NY. 🙂 )

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.