Az istenek Imnumiumban hisznek

2011. április 27. | Szerző | Kategória: Egyedi rendezvények, Kiemelt ajánlatunk

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár kiadásában most megjelent, Az istenek Imnumiumban hisznek című prózaantológia bemutatójára várjuk a kedves érdeklődőket a szerzők jelenlétében 2011. május 20-án, pénteken 17.00 órakor!
A kötet szerzői: Kozma Vince, Kürthy Réka, Selmeczi Szonja, Szarvassy László
Dedikálás és könyvárusítás a helyszínen.

2008 őszén JEL–SZÓ címmel tehetségkutató, tehetséggondozó regionális irodalmi pályázatot hirdetettünk Komárom-Esztergom-, Veszprém- és Fejér megye fiataljai számára. A pályázat szellemi fővédnöke a Magyar Írószövetség volt, védnökei pedig a Fejér Megyei Közgyűlés Oktatási és Kulturális Bizottsága és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Kulturális és Turisztikai Bizottsága voltak. A sikeres pályázókból alakult írókör–íróklub munkája azóta is folyamatos.

E műhelymunkából nőtt ki a négy fiatal írónk legkiválóbb írásait tartalmazó antológia, amely egyben a művelődési ház harmadik önálló kiadványa.

Kürthy Réka kilenc elbeszélése nyitja a sort. E történetek többsége XXI. századi fabula, erkölcsi tanulságot tartalmazó, felnőtteknek szóló „mese”. Mély humánum és míves nyelvhasználat jellemzi.

Szarvassy László kisregényt közöl, amely lebilincselő cselekménybonyolítással, napjaink társadalmi valóságát is elevenen érzékeltetve vezeti hőseit a végkifejlet felé. A szerző fiatal kora ellenére, olykor idősebb pályatársait is „leköröző” jellemfejlődési ívet rajzol meg a történet során.

Selmeczi Szonja öt elbeszélése közül néhány a lírával is rokon vallomásos próza, több írása a huszonévesek erkölcsi vívódásait ábrázolja. Nem idegen tőle a humorral fűszerezett, fantáziadús abszurd sem.

Kozma Vince kisregénye zárja az antológiát. A három részre tagolt történetet szintén a hősök jellemfejlődése és a fordulatos, meglepetésekkel teli cselekményszövés teszi a megformáltságon túl értékes irodalommá.

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.