Benedek Elek rajzpályázat

2011. augusztus 20. | Szerző | Kategória: Felhívások, Híreink, Pályázatok

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár a Magyar Népmese Napja alkalmából ismét meghirdeti Benedek Elek Rajzpályázatát BÁBÁK ÉS BABÁK címmel.

Gazdag népmesei, -mondai örökségünkben fontos szerepet kap minden generáció, a titokzatos, talált pólyástól az okos királykisasszonyon át a varázslathoz is értő aggig. Az idei évben szeretnénk, ha ’Elek apó’

1) szépkorú mesehőseiről (vasorrú bába, öregember, avagy öregasszony, öreg király stb.)

2) vagy épp a legfiatalabb korosztályról (újszülött, kisgyerek, apró termetű fiú- vagy leánygyermek stb.) készítenétek alkotásokat.

A pályázatra egy Benedek Elek által (is) feldolgozott népmese vagy meserészlet illusztrációjával lehet nevezni, 2011. szeptember 23-ig. Az alkotásokat a művelődési ház könyvtárában, annak nyitva tartási idejében (H-K: 10.00-17.00, Sz-Cs: 13.00-19.00, P: 09.00-16.00, Szo: 10.00-14.00  Tel.: 22/501-160)  lehet leadni, illetve postacímünkre elküldeni:

Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

8000 Székesfehérvár, Sóstó ltp. 1.

A/4 méretű, fekvő vagy álló helyzetű rajzlapon, vagy más nem törékeny, nem szóródó anyagon, bármely technikával készült alkotással (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, vegyes technika) lehet jelentkezni. Egy pályázó csak egy művel képviseltetheti magát a megmérettetésen. A rajzok hátoldalára kérjük ráírni a következő adatokat:

a mű címét; az alkotó nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát; az életkort; az iskola nevét, címét.

A beérkezett illusztrációkat két kategóriában díjazzuk (alsó- és felső tagozatos), az ünnepélyes díjkiosztásra művelődési házunk 2011. szeptember 29-én 14:30 órakor kezdődő A MAGYAR NÉPMESE NAPJA című rendezvényén kerül sor, ahol az eredményhirdetés után, 15 órától a Lábita Színház hoz majd jókedvet a résztvevőknek és felkészítő tanáraiknak, családjuknak, barátaiknak, osztálytársaiknak.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.