200 éves hagyomány

2011. december 5. | Szerző | Kategória: Híreink

2011. december 1-jén Fenyő ünnep immár eljő címmel nyílt kiállítás a művelődési házban. A megnyitón Prof. Dr. Lukács László néprajzkutató tartott előadást a Karácsonyfa eredetéről. Kiderült, hogy a karácsonyfa egy viszonylag fiatal 200 éves hagyomány, amely Németországból indult hódító útjára. A karácsonyfa-állítás kezdetekben az arisztokrácia kiváltsága volt, majd később a kereskedők révén szélesebb körben is elterjedt. Az előadás keretében többek között hallhattunk arról is hogy a szaloncukor egy hungarikum, valamint arról hogy már Petőfi is láthatott karácsonyfát. A kiállításon Czímer Józsefné, mézeskalács-készítő, Gelencsér Julianna népi játékkészítő és Lits Istvánné kézműves gyönyörű ünnepi alkotásai tekinthetők meg.

A tárlat 2011. december 16-ig hétfőn-kedden és csütörtök-pénteken 13.00-18.00 óráig ingyenesen megtekinthető. Köszönjük, hogy eljöttek.

A megnyitó előtt Betlehem készítő pályázatunk eredményhirdetésére is sor került. A díjakat Adorján Viktor a művelődési ház igazgatója nyújtotta át.

I. helyezett:

Viplaha Gréta 1.b, Szikra Soma 1.b, Péter Panna 3.a, Koncz János 3.b, Zádori Elizabett 5.b, Horváth Petra 5.b, Csík Barbara 5.b, Csík Dániel 5.b

(Németh László Általános Iskola)

II. helyezett:

Szakmány Szabolcs 2.b

(Tóvárosi Általános Iskola)

III. helyezett:

Lánczos Patrik 3.a, Kocsi Enikő 3.a, Bölcsföldi Bianka 3.a

(Munkácsy Mihály Általános Iskola)

III. helyezett:

Munkácsy Mihály Általános Iskola 3.b osztály tanulói

Minden kedves tanulónak és pedagógusnak köszönjük a munkáját.

 

 

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.