Így zajlott márciusi körhintánk

2012. március 29. | Szerző | Kategória: Könyvtári rendezvényeink

2012. március 28-án, szerdán, húsvét kapcsán Egyházi ünnepek, egyházi élet Maroshegyen címmel került megrendezésre a „körhintázók” újabb találkozása. Találkozás volt a szó minden értelmében, hiszen könyvtárunkban egyszerre voltak jelen területünk katolikus és református közössége és az egymást követő korosztályok képviselői. Valóságos kultúrtörténeti nyomozással is felérő előadást hallhattunk Mózessy Gergelytől, a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatójától városunk egyháztörténeti múltjáról, a gyökerektől egészen napjainkig. A keresztény, izraelita és muszlim hitvilág emlékein át a maroshegyi Szent Kristóf-templom megépítésének korabeli fényképekkel is kísért, igencsak fordulatos történetéig sok mindenről került értő és értékes szó. Az ezt követő többgenerációs beszélgetésből, melyet Ujvári Sándor Csaba református lelkipásztor és Zsolnai Viktória világi lelkipásztori munkatárs-katekéta vezetett fel, az is kiderült, hogy ha kerekeskút nincs is az udvarban, a 21. századi leányok is számíthatnak még hideg vizes locsolásra – ha nem kelnek fel idejében…
Ezúton szeretnénk megköszönni Komlósi Krisztina tanítónő negyedikes tanulóinak (Táncsics Mihály Általános Iskola) és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban működő nyugdíjas kluboknak (Ikarus, Területi) a részvételt, amellyel megtisztelnek bennünket hónapról hónapra. Meghívott vendégeinknek pedig hogy elfogadták a felkérést, mindannyiunk örömére.
Áprilisban a vásárok, vásári szokások körül forog majd a beszélgetés, hogyan is volt egykor és ma; szeretettel várjuk az érdeklődő nyugdíjasokat, történeteik egészen biztosan jó helyre kerülnek.

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.