Képeslapokon a magyar festészet

2012. április 12. | Szerző | Kategória: Kaleidoszkópia, Kiemelt ajánlatunk

2012. április 26-án, csütörtökön 17.00 órakor sorozatunk keretében Képeslapokon a magyar festészet című kiállításunk megnyitójára várunk minden kedves érdeklődőt.

A kiállítást megnyitja és a kiállítás anyagát rendelkezésünkre bocsátotta: Sárosi István

A hatalmas mennyiségű, az elmúlt 110 évben kiadott, képeslapokon megjelent magyar alkotásokból bemutatandó összeállítás időrendi sorrendben, az Árpád-kortól napjainkig, 240 magyar mester festményét, rajzát mutatja be. Magyar alkotóként szerepel mindazon mester, aki Magyarországon született, vagy a mai szempontok szerint magyar állampolgár lehetne. A festő kategóriába tartoznak értelemszerűen a grafikusok is, és az ilyen jellegű műveket létrehozó szobrászok, textiltervezők, építészek is. Természetesen a bemutatott anyag nem egy művészettörténeti összeállítás, az adott kor stílusát ugyan reprezentálja, de a nem tudja egyes mesterek különböző stíluskorszakait megjeleníteni.

A tárlat hétfőn-kedden és csütörtök-pénteken 13.00 -18.00 óráig, szombatonként 10.00 – 14.00 óráig látogatható. A kiállítás május 24-ig ingyenesen megtekinthető.

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.