Családi élet a körhintán

2012. május 29. | Szerző | Kategória: Könyvtári rendezvényeink

2012. május 23-án, szerdán délelőtt 10:15 órától  Családi élet, gyermekvárás, -születés egykor és ma címmel zajlott le a májusi foglalkozás.

A Körhinta rendezvénysorozat nyári szünet előtti utolsó alkalmán vendégünk-előadónk Hegedűs Judit maroshegyi védőnő volt, aki vetítéssel egybekötött idegenvezetéssel kísért végig minket a családtervezési és szülési szokások változásain a XX. század elejétől egészen napjainkig. De a puszta számoknál sokkal több és színesebb tudást kaphattunk; a többféle pólya bemutatása és kézbe adása mellett az új élet megfoganását és világra jöttét kísérő népszokásokat és babonákat is megismerhettünk. Nagy és kicsi (akik közül jópáran, nem is olyan régen még Judit látogatottjai voltak!) végig aktív részesei voltak a generációkat tudásban és megértésben összekapcsoló beszélgetésnek. Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek? c. írásának dramatizált részletével és saját készítésű origami virágokkal kedveskedtek a gyerekek az időseknek, akik hónapról hónapra szeretettel, emlék- és édességbatyuval látták el őket, valószínűleg életre szóló útravalóként.
Mi is szívből köszönjük a Táncsics Mihály Általános Iskola 4. a osztályának, Komlósi Krisztina tanítónő vezetésével, a nyugdíjas kluboknak (Ikarus és Területi) valamint szakértő vendégeinknek a kedves és kitartó részvételt, szeptembertől várunk vissza minden érdeklődőt!

,,Fiatalok, idősek,
Beszélgetni jöttetek.
Nem jó otthon egyedül,
Minden arc most felderül.

Jól érezzük magunkat,
Eszünk, iszunk nagyokat.
Kérdéseket teszünk fel,
Alig bírunk kedvünkkel.

Disznóvágás, tollfosztás,
Régi történetek.
Mit sem tudnak erről már
A mai gyerekek.

Iwiw, Facebook, Internet,
Ettől paráznak az öregek.
De itt mi jól megvagyunk,
Egymástól is tanulunk.

Itt két korszak találkozik,
Ismerkedik, barátkozik.

Ajándékot is hozunk egymásnak,
Például ezt a verset.
Szép jó napot kívánok,
Tovább jó kedvet.”

Erős Regő (Táncsics Mihály Általános Iskola, 4.a.)
FIATALOK, IDŐSEK

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.