Meseterápia

2012. szeptember 27. | Szerző | Kategória: Könyvtári rendezvényeink

2012. október 3-án, szerdán 10.00 órától Lentulay Edina Meseterápia előadására várunk minden kedves érdeklődőt.

„Népmeséink magukba foglalják az emberiség több évszázados ősi bölcsességét. A XVII. századig a mesék felnőtteknek szóltak. A felvilágosodás korától kezdve az élet kérdéseire a tudományos ismeretek, a racionalitás talaján keresték a válaszokat kérdéseikre az egyes emberek és elfelejtettek odafigyelni a mesékben, mítoszokban rejlő tapasztalatokra, iránymutató hangokra.

Mára ismét előtérbe kerültek a mesék, a bennük őrzött archaikus, mélyen emberi bölcsességek.

Minden mese az egyensúly megbomlásával kezdődik. S a mesehős elindul, hogy addig nem próbált utakon, módokon megtalálja az egyensúly visszaállításának eszközét, megtalálja párját, elhozza az aranymadarat, az aranyalmát, az örök fiatalság vizét.

Minden szereplő, mozzanat, villanás mély szimbolikus tartalmakat hordoz. Ha megtanuljuk ezt a különlegesen szép nyelvet, újabb világok és lehetőségek nyílnak meg előttünk. Tudjuk, ismerjük ezt az utat, csak elfelejtettük használni.

Pszichénk és lelkünk azonban automatikusan járja ezt az ösvényt tudatunktól függetlenül, hiszen ugyanez a szimbolikusan kódolt nyelv szólal meg bennünk és üzen tudatunknak álmainkon keresztül, hogy ügyeljen lelki egyensúlyunk megtartására.

Így kapcsolódnak egymáshoz szorosan mítoszok, mesék és álmok. Mindegyikben mély, a kollektív tudattalan kódolt kincsei várnak felfedezésre, hogy kifejtsék gyógyító hatásukat, új megküzdési stratégiákat kínáljanak életünk fejlődési állomásain, esetleges elakadásainknál. Feltárulnak a lélek mélységei, tudatossá válnak az egyes életszakaszok feladatai és újra helyreállhat lelkünkben a rend és az egyensúly.

Ez minden meseterápiás út alapja. Én Dr. Antalfai Márta jungiánus analitikus pszichológus „Kincskereső Meseterápiás  Módszerét” tanultam és használom, aki sok éves terápiás tapasztalat és kutatás eredményeként dolgozta ki ezt a lehetséges utat. Minden foglalkozás szupervíziós munkával párhuzamosan történik.

A terápia működhet egyéni és csoportos formában. Egy-egy csoportos foglalkozás 3-4 órát vesz igénybe. A csoportok létszáma optimálisan maximum 8-9 fő.

A foglalkozások biztonságos, ellazult, bensőséges légkört kínálnak. Egy lehetséges utat egy ismeretlen, bennünk lakozó új világ megismerésére, megértésére. Aki nem hiszi, járjon utána!!!”

Lentulay Edina

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.