Könyvajándék Nap könyvtárunkban

2013. február 13. | Szerző | Kategória: Híreink, Könyvtári ajánlatunk, Újdonságaink

A Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Bookgiving Day) egy önkéntes olvasásnépszerűsítő kezdeményezés, amelynek célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, a lehetőségek végtelenek: ajándékozhat csak úgy, hagyhat könyvet nyilvános helyen, hogy valaki rátaláljon, adományozhat köteteket kórházaknak, könyvtáraknak, jótékonysági szervezeteknek.

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet kezdeményezéséhez csatlakozik a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, ezért a Nemzetközi Könyvajándék Napon azt szeretnék elérni, hogy adjon minden felnőtt egy gyereknek egy könyvet február 14-én.

Arra kérjük Önt, hogy ezen a napon ajándékozzon jó állapotú könyvet könyvtárunknak. Vállaljuk, hogy a használt könyveket összegyűjtjük és eljuttatjuk a rászoruló gyerekeknek.

Február 14-én a Könyvajándék Nap alkalmából könyvtárunkba látogattak a Maroshegyi óvodások. A gyerekek jól érezték magukat és a nap végén ajándék könyvekkel térhettek haza. A nap folyamán több gyermek is ellátogatott az intézménybe, természetesen ők sem üres kézzel hagyták el könyvtárunkat, mindenki mesekönyvet vihetett magával haza. A gyerekek örültek a könyveknek, reméljük jövőre még többen vesznek részt a kezdeményezésben és sok gyermek jut újabb könyvekhez.

A hozzászólások lezárultak.