Maroshegy fejlesztése – Brájer Éva sajtótájékoztatója

2013. február 25. | Szerző | Kategória: Híreink

TERVEZETT FEJLESZTÉSEK MAROSHEGYEN

2013. február 21-én, pénteken, intézményünkben Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót a 2013-as városi költségvetéssel kapcsolatban, amelyen természetesen Maroshegy ügyeiről és lehetőségeiről esett szó.

A képviselő asszony a városrész fejlesztéseinél fontosnak tartja az idősek és a gyerekek érdekeit.  Szó esett óvodafejlesztésről, vasútvonali fejlesztésről, közlekedési megoldásokról és szolgáltatásmegtartásokról. A rövidtávú fejlesztések között szerepel többek között az úgynevezett Szilvamag környékének rendbetétele, a Nagyváradi út burkolatfelújítása, a Rádiótelepen lévő játszópark bővítése, valamint hosszútávú tervként a Székely utca felszabályozása és a Borszéki utca – Balatoni út csomópontjának átalakítása.

Elmondta, hogy áprilisban új rendezvénnyel bővül a maroshegyi programok sora, ugyanis április 27-én, első alkalommal kerül sor a „Maroshegyi Undergrund” elnevezésű rendezvényre a Mezővári József Sportpályán, melynek középpontjában a sport áll. A programok keretében lesznek kutyás bemutatók és bemutatkoznak fiatal zenekarok is.

Művelődési házunk is érintettje egy változásnak.  A jövőben jogi átformálást tervezünk annak érdekében, hogy minél több pályázati lehetőséget tudjunk kihasználni a sikeres működés és fejlődés érdekében.

Brájer Éva hangsúlyozta, hogy Maroshegyen fontos a szolgáltatások helyben maradása, hogy az itt élőknek ne kelljen a városközpontba utazniuk szórakozásért, közösségi élményért.

Forrás:Fehérvár TV
 

A hozzászólások lezárultak.