„HOZZAVIGYE!”

2013. május 15. | Szerző | Kategória: 84. Ünnepi Könyvhét, Egyedi rendezvények, HOZZA-VIGYE Könyvcserepont

„HOZZAVIGYE!”

Könyvcserepont a Városház téren

A könyvcserepont lényege, hogy bárki hozzájuthasson ingyen könyvekhez. Ami fontos, hogy a  szabadon elvihető könyve(ke)t helyettesítsék más általuk adományozott könyvvel.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban, kísérleti jelleggel, 2013 márciusától működtetünk könyvcserepontot a „Tégy egyet – végy egyet” program mintájára. A lehetőséget könyvtári tagságtól függetlenül, bárki igénybe veheti a könyvtár nyitvatartási idejében, tetszőleges számú könyvért ugyanannyi kötetet választva a cserére fenntartott készletünkből. A kezdeményezés az elmúlt két hónap alatt rendkívül népszerűvé vált és mára már keresett szolgáltatásunkká lett.

A Könyvhét alkalmából szeretnénk megismertetni a város polgáraival az Európában már szerte ismert és nagy sikerrel működő nyilvános könyvespolcot, melynek lényege, hogy az arra járók szabadon olvashassanak és vihessenek el belőlük, persze ha cserébe hoznak egy másikat. Hazánkban egyre több városban kezdeményeznek ilyen könyvcserepont létrehozását. Reméljük fehérvári kezdeményezésünk elnyeri a lakosság tetszését és városunkban is megtalálható lesz a nyilvános könyvespolc.

A könyvespolc használatának szabályai:

  • A nyilvános könyvespolcot bármikor használhatod.
  • Keress ki magadnak egy könyvet.
  • Vidd haza magaddal és hozd vissza, miután kiolvastad.
  • A könyvet meg is tarthatod, ha hozol helyette egy másikat.
  • Ha egy könyv nagyon megtetszik és hosszabb ideig szükséged van rá, nálad maradhat, gondolj azonban arra, hogy az igazán jó könyveket más is szívesen elolvasná.
  • Ha sok olyan könyved van otthon, amelyeket elhoznál, akkor is csak annyit hozz kérlek, amennyi kényelmesen elfér a polcon.

A könyvek örömöt szereznek!  A könyvek a barátaid!

Nyitva tartás a könyvhét ideje alatt:

Június 6-án, csütörtök délután 16 – 19 óra között
Június 7-én, péntek  délelőtt 10 – 13 és délután 16 – 19 óra között
Június 8-án,  szombat délelőtt 10 – 13 és délután 16 – 19 óra között

Jó csereberét kívánunk!

A hozzászólások lezárultak.