Dioráma Építő Verseny és Kiállítás

2013. június 26. | Szerző | Kategória: Kiemelt ajánlatunk, Rendezvények

Dioráma Építő Verseny és kiállítás

Világváltó Nevenincs – A meselegény

A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület 2013. augusztus 30. és szeptember 1. között ad otthont a Dioráma Építő Versenynek. A diorámák készítése megtekinthető minden érdeklődő számára. Ezen kívül augusztus 30-án, pénteken 17 órától tartjuk a verseny megnyitóját, majd az alkotások alapjául szolgáló mesével és a diorámák alkotóival ismerkedhetnek meg. Augusztus 31-én, szombaton 10 órától egész nap figurafestés bemutató, terepasztalos játékok és sok egyéb, a mesék világába kalauzoló program várja a látogatókat. Szeptember 1-jén, vasárnap 10 órától a kész alkotások megtekintésére és az alkotókkal való beszélgetésre nyílik lehetőség.

Ezúton szeretnénk meghívni Benneteket, hogy csatlakozzatok a mesék világához munkáitok által, felelevenítve Adorján Viktor meseregényének helyszíneit és szereplőit! Napjaink mesekönyvei közül archaikus és hagyományőrző stílusával és tartalmával kiemelkedő történet kiváló alapot szolgáltat arra,  hogy helyszíneit, szereplőit megjelenítsük magunk és egymás örömére!

Versenykiírás

A nevezőknek a rendezvény idejére a Világváltó Nevenincs – A meselegény című meseregény helyszíneit és szereplőit megjelenítő kis életképek makettjeivel/diorámáival kell készülniük, oly módon, hogy a végső simításokat a helyszínen, a szombati napon készítik el. Az elkészült munkákat egy hónapon át a Művelődési Ház állandó kiállításon mutatja be, ahol a látogatók leadhatják szavazataikat az elkészült pályamunkákra. A szavazatok összessége, kiegészülve a szakmai zsűri döntésével fogja eldönteni, kiknek a munkája nyeri el a díjakat.

Nevezési feltételek

  • a dioráma max. 25cm x 50cm alapterületű lehet, de legalább 5cm x 5cm-es
  • figurák méretarányára NINCS megkötés
  • a meseregény helyszíneit és figuráit felismerhető módon kell ábrázolni, bármilyen létező figura átalakítása vagy akár saját szobrászkodás is megengedett, sőt támogatott!
  • ha nem rendelkeznének saját példánnyal, a szerző a nevezőknek kedvezményes áron (2.000 Ft/pld) tud biztosítani a könyvből egy-egy példányt, a nevezési határidőt követő napokban azoknak, akik ezt a nevezésükkel együtt kérik.
  • szállással kapcsolatban a szervezők tudnak segíteni  szükség szerint.

Nevezés: info@ggmuvha.hu e-mailen keresztül, a www.ggmuvhaz.hu honlapról letölthető: ITT, kitöltött nevezési lap visszaküldésével. Nevezések beérkezésének határideje: 2013. augusztus 04. (24 óráig)

Az elkészült alkotások 2013. szeptember 2-tól október 4-ig a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár „Folyosógalériájában” tekinthetőek meg. A legjobban tetsző alkotásokra szeptember 2-tól szeptember 25-ig közönségszavazat adható le a könyvtárban. A verseny eredményhirdetésére és a díjak átadására a VI. Maroshegyi „Böndörödő” Szüreti Nap  programjának keretében kerül sor.

A hozzászólások lezárultak.