„Ötről a hatra jutottunk” – Lezajlott a VI. Maroshegyi Böndörödő

2013. szeptember 23. | Szerző | Kategória: Híreink, VI. Maroshegyi Böndörödő

„Ötről a hatra jutottunk”

 

2013. szeptember 21-én a VI. Maroshegyi Böndörödőre vártunk minden kedves maroshegyi és nem maroshegyi lakost. A változékony, hol  napsütés, hol borongós, esős időjárás sem vette el a kedvét az érdeklődőknek, hiszen három és fél ezren látogattak el a mulatságra.

A szüreti mulatság a főzőversennyel kezdődött, melynek résztvevői már korán reggel nekiálltak a különböző finomságok elkészítésének. A verseny alatt  különböző színpadi programok szolgáltatták a jó hangulatot.  Elsőként a maroshegyi Szent Kristóf Ház műsorát, utánuk a Mákvirágok Színjátszóegyüttesének „Azárgyélusát!” előadását, majd a Maroshegyi Óvoda gyermekeinek műsorát és végül, de nem utolsó sorban a Táncsics Mihály Általános Iskola tanulóinak produkcióját láthatta a nézőközönség a délelőtt folyamán. Mindezek után délben útnak indult a szekeres felvonulás Maroshegy utcáin Domján Zsuzsanna, Magyarország országos első borudvarhölgyének (2010 ) kíséretében.

Egy órakor az Óperenciás Mesemondó Verseny nyertes gyermekei álltak a színpadra és szavaltak  szebbnél szebb meséket. Őket követte a főzőverseny értékelése Mathla Geroge séf-szakáccsal, majd az értékelést a Sóstói Dalkör műsora követte. Az épületben  eközben Franta Dezső iparművész megnyitotta  a szüreti kiállítást, melynek a keretében az Aranykéz Szövőszakkör és a Csákvári Horgoló Szakkör munkáját tekinthették és tekinthetik meg október 18-ig.

Fél négykor a Tulipán Tánccsoport előadását, majd Král Éva zumba bemutatóját láthatták a színpadon. Őket az Ikarus- és Ikarus Utánpótlás Néptáncegyüttes változatos műsora követte.  Végül eljött az amire mindenki várt, az értékelések ideje, ahol a győztesek  átvehették díjaikat. A rendezvényt a Gajdos Zenekar fellépése zárta.

Az állandó programok mellett kézműves foglalkozások, népi játékok, borlopás, madárijesztő verseny, használt könyv vásár, „Hozza-vigye” könyvcserepont,  népművészeti- és iparművészeti vásár várta a látogatókat.

Gratulálunk a díjazottaknak:

Madárijesztő Verseny:

I. helyezett: „Rongyos Marci” – készítette: Maroshegyi Óvoda

II. helyezett: „Böndi Böbe” – készítette: Maroshegyi Óvoda

III. helyezett: „Varjú Vili” – készítette: Karsai Andrea

Főzőverseny:

I. helyezett: Csülök csapat ( Csülkös babaleves)

II. helyezett: Vadócok (vadmalacsült)

III. helyezett: Nagyék Baráti kör (Szüreti háromhúsos legényfogó leves)

Különdíj: Druzseszkij Krú (Szüreti vadpörkölt vajas petrezselymes csuszatésztával)

Borlopás:I. helyezett: Mátyus Bálint

II. helyezett: Krencz Zsolt Igor

III. helyezett: Tóth Ferenc

Kinek a legnagyobb (lopótök méret verseny):

I. helyezett: Pinczési Dávid

 


A hozzászólások lezárultak.