Könyvtárunk decemberi ajánlata

2013. november 28. | Szerző | Kategória: Könyvtári ajánlatunk

 Könyv, E-book, DVD, társasjáték

Könyvajánló felnőtteknek

 Jo Nesbor – Hóember

Harry Hole, az oslói rendőrség különc főtisztje az ősz elején névtelen levelet kap, Hóember aláírással. Amint lehull az első hó, titokzatos eltűnések, bestiális gyilkosságok sora kezdődik a norvég fővárosban.A rendőrség sorozatgyilkosra gyanakszik, ugyanis az elkövető különös nyomot hagy maga után: egy-egy hóember őrzi a tetthelyeket.

 

Könyvajánló gyerekeknek

 Bartos Erika – Hógolyó

Bartos Erika versei gyógyírként hatnak a lélekre. A témák közel állnak a gyerekek gondolatvilágához, a szeretetből fakadó sorok mosolyognak, és valamilyen csoda folytán ez a boldogító érzés átragad az olvasóra is. A Hógolyó című verseskötetből megismerhetjük például, hogy milyen az állatok…

 

 E-book ajánló

 Gazdag Klára – Gyerünk haza!

Esztelnek Romániában található falu. Az írónő a gyermekek világa iránti érdeklődése sepsiszentgyörgyi muzeológusi munkájában gyökerezik. Kíváncsisága csakhamar meghaladta a múzeumi forrásokat, s kiterjedt a gyermekek egész hagyományos világára: anyagi és szellemi műveltségére, életformájára….

DVD ajánló

 127 óra

Aron Ralston egyedül indul a Utah államban lévő kanyon falainak megmászására. Egy rossz mozdulat következtében megcsúszik, és olyan szerencsétlenül esik, hogy egyik karja egy sziklavájatba szorul. A fiatal hegymászó öt napot tölt ebben a helyzetben, miközben lepereg előtte az élete.

 

Társasjáték ajánló

 Pataky Krisztina – Az érzelmek birodalma

Érzelmi intelligencia fejlesztő társasjáték.

A játék során az Érzelmek Birodalmában kalandozunk. Célunk, hogy a Kiszolgáltatottság völgyéből mindannyian együttműködve eljussunk a Bizalom Várába. Az úton azonban a különféle érzelmek csapdájába esünk. Csak úgy juthatunk tovább, ha felidézzük az érzelemmel kapcsolatos élményeinket, kicsit magunkba mélyedünk, és az élményeket megosztjuk a társainkkal. Közben jobban megismerjük az érzelmeket, önmagunkat és a társainkat. Ha bátrak vagyunk, és segítjük egymást, egyre feljebb jutunk, és végül mindannyian megérkezünk a Bizalom Várába. Az életkornak megfelelen különböző szinteken játszhatunk: 7-8 éveseknek kártyák nélkül; 9-11 évesek 3-5 kártyacsomaggal; 12 évtől 5 kártyacsomaggal.

A hozzászólások lezárultak.