Olvasás éjszakája

2013. december 9. | Szerző | Kategória: Híreink, Könyvtári rendezvényeink

Volt egyszer egy éjszaka

 

Idén került első alkalommal megrendezésre az Olvasás éjszakája elnevezésű, a könyvkultúrát népszerűsítő programsorozat szeptemberben, melyhez számos város, település intézménye, könyves boltja csatlakozott.  A program sikerességét és népszerűségét nem csupán az éjszakai programokon való résztvevők száma jelzi, hanem az is, hogy a rendezvény lebonyolítását követően könyvtárunkat sok fiatal kereste fel azzal a kéréssel, hogy rendezzünk számukra egy ilyen éjszakát. Könyvtárunk  természetesen eleget kívánt tenni eme kérésnek, így 2013. december 7-én, szombaton megrendezte az Olvasás éjszakáját.

 Mi is történt ezen az éjszakán?

Délután a gyerekek megismerkedtek a Szitakötő című gyermekfolyóirattal. A folyóirat őszi számának felhasználásával kalóztörténetet olvastunk, majd kincskereső játékot rendeztünk , mely során a gyerekeknek különböző  feladványokat (találós kérdés, tükörírás, titkosírás, rejtvény, puzzle) kellett megfejteniük, hogy végül megszerezzék a kincsestérképet. A térképen feltüntetett kincsek összegyűjtése során a gyerekek megismerkedhettek a könyvtárhasználattal (katalógusrendszerekkel, jelzetekkel), minden kincs helyét  Cutter számok jelezték. A gyerekek nagyon élvezték a játékot.

Este zseblámpás túrára indultunk a művelődési házban, melynek keretében az Osztrák-Magyar Monarchia szárazföldi hadereje és légjáró csapatai című történelmi kiállítás megtekintésére is sor került. A kiállítással kapcsolatban előre megadott kérdésekre kellett a gyerekeknek választ adniuk.

Az Olvasás éjszakáján nem maradhatott el az olvasás sem. A gyerekek Nagy Lajos: Képtelen természetrajz és más karcolatok című könyvéből olvastak fel egymásnak.

Az este folyamán volt még táncverseny, társasozás, kézműveskedés és egyéb játékok.

A programon 20 fiatal vett részt, akik már a következő Olvasás éjszakáját tervezgetik, várják.

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.