A Tollpihe Meseíró Pályázat díjazottjai

2014. január 22. | Szerző | Kategória: Híreink, Pályázatok, Tollpihe Meseíró Klub, Tollpihe Meseíró Pályázat

Tollpihe pályázat ünnepélyes díjátadó

 

2014. január 21-én, kedden 15.00 órakor a Magyar Kultúra Napján került sor a 2013. évi ünnepélyes eredményhirdetésére  a Városház téri Hiemer–házban.

 2013. novemberében a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület a Táncsics Mihály Általános Iskolával és a Fehérvár Televízióval közösen 9. alkalommal hirdette meg a Tollpihe Meseíró Pályázatot. A pályázatra 3–8. osztályos, Fejér megyében élő tanulók jelentkezését várták.

 A Tollpihe Meseíró Pályázat során a sikeres meseíráshoz idén is segítséget nyújtott  Kálnay Adél író, pedagógus által vezetett, évek óta népszerű meseíró klub.

Idén a legtöbb mese a székesfehérvári Széna Téri Általános Iskolából érkezett, de pályáztak még a Szent Imre Általános Iskolából, a Kossuth Lajos Általános Iskolából, a Táncsics Mihály Általános Iskolából, a Kodály Zoltán Általános Iskolából, a Hétvezér Általános Iskolából, a Felsővárosi Általános Iskolából, a Munkácsy Mihály Általános Iskolából is.

A Székesfehérváron lakó gyermekek mellett érkezett mese Nádasdladányból, Szabadbattyánból, Magyaralmásról és Zámolyról is.

A Tollpihe Meseíró Pályázat díjazottjai:

Kisebb korosztály:
1.  helyezett: Ferenczi-Nagy Levente
2. helyezett: Szabó Virág
3. helyezett: Horváth Lilla Zsófia
Különdíjban részesült: Szőts Nóra

Nagyobb korosztály:
1. helyezett: Nyári Ádám
2. helyezett: Csörgei Bálint
3. helyezett: Horváth Laura Anna
Különdíjban részesült: Kozma Zsófia

A zsűrit idén Kálnay Adél író, Sohonyai Edit író és Adorján Viktor író képviselte.

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.