Kerámia Műhely

2014. szeptember 16. | Szerző | Kategória: Kézműves műhelyek

Hagyományőrző kézműves műhelyeink alapvető célja a népművészeti hagyományok, a népi kézműves kultúra megőrzése, átörökítése, továbbá műhelyfoglalkozásaink révén értékközvetítő, közösségépítő, tehetséggondozó célokat kívánunk megvalósítani.

A művészeti műhelyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy az egyének megismerjék és elsajátítsák népi kézműves kultúránk értékeit, mesterségeit, mint a bőrművesség, a szövés, a fazekasság. A népi mesterségek gyakorlása olyan aktivitási forma, mely közösségben művelhető és számos társadalmi szükséglet kielégítésére nyújt lehetőséget, mint a szabadidő kulturált keretek között történő eltöltése, az aktív művelődéshez való hozzáférés, a közösségben történő tevékenykedés, társas kapcsolatok kialakítás.

Csatlakozzon Ön is műhelyünkhöz!

A műhely alapvető célja a komoly hagyományokkal bíró fejér megyei fazekasság ápolása, mélyebb megismerése, 21. századi értelmezése. A műhelyfoglalkozások keretében a résztvevők megismerkedhetnek a fazekas mesterséggel, mint a legősibb emberi tevékenységek egyikével, a kézművesség egyik legrégebbi területével. A foglalkozásokon a résztvevők elsajátíthatják a kerámiakészítés elméleti és gyakorlati tudnivalóit, megismerkedhetnek a kerámia történetével, eszközeivel, technikáival. A foglakozásokon végzett tevékenységek fejlesztik az önkifejezés, a kézügyesség és a kreativitás képességeit. Az általános elméleti és gyakorlati ismeretterjesztés és készségfejlesztés megvalósítása mellett műhelyünk nagy figyelmet szentel a fejér megyei hagyományok, technikák és mintakincs megőrzésére, különös tekintettel a csákvári fazekasság hagyatékára. Ugyanakkor minél több ismeretet és gyakorlati technikát kívánunk átadni a műhely tagjainak az ősi sumér és egyiptomi fazekasság örökségéből is.

A műhelyt vezeti: Franta Dezső iparművész, keramikus, régész

Minden gyermeket és felnőttet szeretettel várunk csütörtökönként 16.30-19.30-ig kézműves foglalkozásunkra.

 

A műhely 2014. év szeptemberi, októberi, novemberi, decemberi, valamint 2015. év januári foglalkozásai a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósultak meg!

MMAlogoC_1_ketsoros

 

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.