Herman Ottó Vándortanösvény

2014. november 24. | Szerző | Kategória: Egyedi rendezvények, Kiemelt ajánlatunk

2014-ben Herman Ottó természettudós, néprajzkutató, politikus, író halálának 100. évfordulójára emlékezünk.  A Herman Ottó Emlékév szervezője a Nemzeti Környezetügyi Intézet (NeKI).

Az Emlékév célja, hogy még ismertebbé tegye és új, kevéssé közismert oldalairól is bemutassa az utolsó magyar polihisztort.  Az Emlékév alkalmából a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület a Nemzeti Környezetügyi Intézet támogatásával létrehozta a Herman Ottó Vándortanösvényt.

A Tanösvény egy interaktív játszóház, mely elsősorban az óvodástól a középiskolásig terjedő korú gyermekek számára készült, de a felnőttek is kipróbálhatják a szórakoztató és egyben gondolkodtató játékokat, interaktív tanulási elemeket (játékon alapuló, illetve felfedezéses tanulási elemeket tartalmazó tárgymásolatok, játékok, feladatok, kirakók, kézműves és egyéb foglalkozások, vizsgálatoknak, szerepjátékoknak a kellékei).

A Vándortanösvényben bemutatásra kerül az utolsó magyar polihisztor életpályájának, tudományos kalandozásainak egy-egy állomása, a gyerekek nyelvére és tevékenységi stílusára lefordítva.

Intézményünkben 2014. december 1. és december 4.  között lehetőség nyílik eme vándortanösvény megtekintésére és kipróbálására előzetes bejelentkezés alapján.  Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, óvodák, általános iskolák és középiskolák csoportos jelentkezését.

Jelentkezni lehet Iszkádi Erikánál a 22/501-161-es telefonszámon vagy e-mailen: info@ggmuvhaz.hu címen.
Jelentkezési határidő: november 28.-a péntek 16 óra.

 

 

Címkék: