Herman Ottó Vándortanösvény

2014. december 8. | Szerző | Kategória: Egyedi rendezvények, Híreink

2014-ben Herman Ottó természettudós, néprajzkutató, politikus, író halálának 100. évfordulójára emlékezünk.  A Herman Ottó Emlékév szervezője a Nemzeti Környezetügyi Intézet (NeKI). Az Emlékév célja, hogy még ismertebbé tegye és új, kevéssé közismert oldalairól is bemutassa az utolsó magyar polihisztort.  Az Emlékév alkalmából a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület a Nemzeti Környezetügyi Intézet támogatásával létrehozta a Herman Ottó Vándortanösvényt.

A Tanösvény egy interaktív játszóház, mely elsősorban az óvodástól a középiskolásig terjedő korú gyermekek számára készült, de a felnőttek is kipróbálhatják a szórakoztató és egyben gondolkodtató játékokat, interaktív tanulási elemeket (játékon alapuló, illetve felfedezéses tanulási elemeket tartalmazó tárgymásolatok, játékok, feladatok, kirakók, kézműves és egyéb foglalkozások, vizsgálatoknak, szerepjátékoknak a kellékei). A Vándortanösvényben bemutatásra kerül az utolsó magyar polihisztor életpályájának, tudományos kalandozásainak egy-egy állomása, a gyerekek nyelvére és tevékenységi stílusára lefordítva.

Intézményünkben december 1. és december 5. között volt megtekinthető a vándortanösvény. Ez idő alatt számos intézményből ( óvodából, általános iskolából, középiskolából) érkeztek hozzánk a látogatók. Nagy sikere volt a tanösvénynek, szinte minden csoport tovább maradt, mint tervezték,  mert a gyerekek még játszani szerettek volna a számos játék valamelyikével. Volt köztük fa puzzle Magyarország térképével, ahol Herman Ottó életét lehetett végigkövetni a városok segítségével, faág- évgyűrű puzzle, halzsírleszedő- kanál készítés, játék vízzel-levegővel, bajuszos feladat, közmondások…. A tanösvény kapcsán számos ismerettel gazdagodhattunk Herman Ottó életéről, sokoldalú munkásságáról.

Résztvevő intézmények:

Sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskola
Székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola
Székesfehérvári Hosszúsétatéri Óvoda
Székesfehérvári belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézménye
Sárszentmihályi Általános Iskola
Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola
Címkék:

A hozzászólások lezárultak.