X. Tollpihe Meseíró Pályázat ünnepélyes díjátadója

2015. január 6. | Szerző | Kategória: Egyedi rendezvények, Kiemelt ajánlatunk, Tollpihe Meseíró Klub, Tollpihe Meseíró Pályázat

2015. január 22-én, csütörtökön 15.00 órakor a Magyar Kultúra Napján a 2014. évi Meseíró Pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére várunk minden kedves pályázó gyermeket és kísérő szülőt, pedagógust a Városház téri Hiemer–házban.

 2014. augusztusában a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület a Táncsics Mihály Általános Iskolával és a Fehérvár Televízióval közösen 10. alkalommal hirdette meg a Tollpihe Meseíró Pályázatot. A pályázatra 3–8. osztályos, Fejér megyében élő tanulók jelentkezését várták.

A pályázat nyertesei értékes könyv- és társasjáték jutalomban részesülnek, emellett a díjnyertes művek megjelennek a meghirdető által később kiadandó Tollpihe Antológiában.

A Tollpihe Meseíró Pályázat során a sikeres meseíráshoz idén is segítséget nyújtott  Kálnay Adél író, pedagógus által vezetett, évek óta népszerű meseíró klub.

A zsűrit idén Kálnay Adél író, Sohonyai Edit író és Adorján Viktor író képviseli.

Az idei pályázatra 65 mese érkezett összesen: 33 Székesfehérvárról, 32 Fejér megye más településeiről. A kisebb korcsoport (3-4. osztály) 35, a nagyobbak (5-8. osztály) 30 mesével képviselte magát.

Székesfehérvárról a legtöbb mese a Szent Imre, a Talentum Református, a Széna Téri, a Teleki Blanka, a II. Rákóczi Ferenc, a Zentai Úti, a Ciszterci Szent István és a Vasvári Pál Általános Iskolából érkezett. (8 iskola)

Fejér megye 17 településéről küldtek mesét: Vértesboglár, Martonvásár, Tác, Fehérvárcsurgó, Dunaújváros, Sárszentmihály, Baracska, Daruszentmiklós, Szár, Aba, Csákvár, Perkáta, Zámoly, Úrhida, Szabadbattyán, Sukoró, Bodajk.

Néhány mesét (színvonalától függetlenül) a zsűri nem értékelt, mert jelentősen túlhaladta a pályázati kiírásban megadott terjedelmet.

Érdekességek: Székesfehérvárról egy háromszerzős mesét küldtek, a Sütiváros című mese írói Jecs Noa, Grieve Emma és Molnár Zsófia. A Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézménye 4. C osztálya közösen írt mesét Jánoska mint csodadoktor címmel.

Jövőhéten tehát kiderül, hogy mely ifjú szerzők alkotásai nyerték a X. Tollpihe Meseíró Pályázatot.

Felhívás: VI. Nemzetközi Tündérszó Meseíró Pályázat. A pályázati felhívást megtalálják honlapunkon. 2014. március 3-ig várjuk erre a pályázatra is a meséket!

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.