NÉPES – Népi Mesterségek Tábora

2015. május 5. | Szerző | Kategória: Híreink, NÉPES - Nép Mesterségek Tábora

3-7. osztályos általános iskolás gyerekek számára Székesfehérváron, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban.

A tábor célja az értékközvetítés és a tehetséggondozás mellett a népművészeti hagyományok, a népi kézműves kultúra megőrzése, átörökítése.

Időpont: 2015. június 22 – 26.

Részvételi díj: 15.000 Ft/fő/ hét

Testvérpár esetén a második gyermeknek a részvételi díj: 10.000 Ft/fő/ hét

A részvételi díj tartalmazza a tábori programokat, foglalkozásokat, napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna)

Jelentkezési határidő: 2015. június 5.

Bővebb információ:
Gelencsér Anett
info@ggmuvhaz.hu
06(22)501-161

 

PROGRAMOK:

Bőrművesség

A táborban a gyerekek felfedezhetik a bőrművesség rejtelmeit.A foglalkozások keretein belül megismerkedhetnek a bőr sajátosságaival, feldolgozási módjaival, a népi bőrművesség hagyományaival, ágazataival, díszítési módokkal, díszítő motívumokkal.Saját bőrtárgy készítése a nap végére.

Tűzzománc

A hét folyamán a gyerekek megismerkedhetnek az egyik legnépszerűbb iparművészeti és képzőművészeti technikával, a tűzzománccal. A foglalkozásokon a gyerekek betekinthetnek a tűzzománc szép és izgalmas világába. A nap végére különböző tárgyak készítése.

Magyar néptánc

A népművészet egy másik ágával, a magyar néptánccal is találkozhatnak a gyerekek a táborban. A nap folyamán a gyerekeket az Ikarus Junior Néptáncegyüttes táncbemutatója várja, majd közreműködésükkel énekek és néptánclépések elsajátítása következik, a nap végét pedig örömtánccal zárjuk.

Kerámia

A gyerekeknek lehetőségük lesz megismerkedni a fazekas mesterséggel, mint a legősibb emberi tevékenységek egyikével, elsajátíthatják elméleti és gyakorlati tudnivalóit. A foglalkozások során megismerkednek a kerámia történetével, eszközeivel, technikáival. Az elvégzett tevékenységek fejlesztetik az önkifejezést, a kézügyességet és a kreativitást.

Hagyományőrzés

Kirándulni megyünk a Sóstó Természetvédelmi Területre, ahol a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület hagyományőrző bemutatója várja a gyerekeket. A nap folyamán lesz íjászoktatás és különböző népi játékok.

Egyéb programok

Népi játékok,népi társasjátékok, szabadfoglalkozások, egyéb kézműves foglalkozások és kézműves foglalkozásokhoz kapcsolódó hagyományok felelevenítése.

 

 

Címkék:

A hozzászólások lezárultak.