Tündéri díjátadó 2015

2015. június 8. | Szerző | Kategória: Híreink

Idén immáron hatodik alkalommal hirdette meg egyesületünk a Tündérszó Nemzetközi Meseíró Pályázatát. A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit vártuk, melyre összesen 389 mese érkezett 6 ország 104 településéről. A legtöbb mesét sorrendben Székelyudvarhelyről (59), Budapestről (35), Felsőhegyről (17), Sárbogárdról (14), Sepsiszentgyörgyről (13), Biatorbágyról (13), és Székesfehérvárról (11) küldték.

Az eredményhirdetésre a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok keretén belül 2015. június 6-án került sor a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeumban. A zsűritagok a Prima Primissima díjas Sohonyai Edit írónő, a József Attila díjas Kálnay Adél írónő és Adorján Viktor mese- és drámaíró voltak.

A díjátadón Iszkádi Erika, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és háláját fejezte ki minden pedagógusnak és szülőnek, akik áldozatos munkájukkal és odafigyelésükkel inspirálták a gyermekeket a pályázaton való részvételre. Továbbá köszönetet mondott Lezsák Sándor költőnek, a Magyar Országgyűlés alelnökének, a Tündérszó pályázat szellemi mecénásának.

Az eredményhirdetésen Brájer Éva, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere is köszöntötte a díjátadóra érkezett ifjú meseírókat, szülőket, pedagógusokat és köszönetet mondott a zsűrinek, továbbá elmondta , hogy „a város mindig nagy szeretettel támogatja ezt a kezdeményezést, ez így volt ezelőtt is, így van idén is és így lesz ezután is.”

A zsűri a beérkezett pályázatokat két csoportban értékelte, melyekben két különdíjjal: díszoklevéllel és ajándékkönyvekkel jutalmazták a legjobb meseírók alkotásait, az I., II., III. helyezettek a díszoklevél mellett Varga Anikó egyedi, festett üveg dísztárgyait vehették át.  Lezsák Sándor a Tündérszó Nemzetközi Meseíró Pályázat valamennyi nyertesének könyvjutalmat adott, melyet Nagyváradi Róbert, az alelnöki kabinet tagja nyújtott át a győztes meseíróknak.

Kisebbek kategóriája:

I. helyezett:
Fonyódi Noel Benjamin
Áporka
A mese címe: A lehullott alma

II. helyezett:
Brassai Hanna
Marosszentgyörgy
A mese címe: Lóg a király a tudományon

III. helyezett:
Szaszák Luca
Bükkábrány
A mese címe: Anna, Panka és a Csumpi-Lumpuc

Különdíjasok:

Vajda Ádám (Budapest) „Kompi küldetése” című meséjét a zsűri a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület különdíjában részesítette.

Tarjányi András (Kiskunfélegyháza) „Egy orr kacifántos története” című meséjét a zsűri ajánlására Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata különdíjban részesítette.

Nagyobbak kategóriája:

I. helyezett:
Mixtai Márta Mirjam
Fichtenau
A mese címe: Fának lenni

II. helyezett:
Agárdi marcell
Kecskemét
A mese címe: Mese a szegény cyberlegényről

III. helyezett:
Csák levente
Gyód
A mese címe: Kémkölyök

Különdíjasok:

Virág Hanna (Budapest) „Hollók” című meséjét a zsűri a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület különdíjában részesítette.

Osváth Noémi (Marosvásárhely) „A remény csillaga” című meséjét a zsűri ajánlására Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata különdíjban részesítette.

 

Mindenkinek szívből gratulálunk!

 

A Tündérszó Nemzetközi Meseíró Pályázat Székesfehérvári Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Tiszta Formák Alapítvány támogatásával valósult meg.

(Fehérvár Televízió: http://www.fehervartv.hu/)

A díjazott mesék:

View this document on Scribd

A hozzászólások lezárultak.