„Mesterségem címere”

2016. január 28. | Szerző | Kategória: Könyvtári rendezvényeink

A „Mesterségem címere” célja, hogy egy, az ifjúsági szükségletekre reagáló, kulturális-, közösségi-, tanulást célzó-, szabadidős programsorozatot nyújtson, melynek középpontjában a pályaválasztás, pályaorientáció áll, s amely hozzájárul a fiatalok jövőbeli életminőségéhez, motiválja továbbtanulásukat, elősegítik a fiatalok társadalmi részvételét.

2016. február 11-én, 14.00 órakor a színész mesterség kerül bemutatásra.

VENDÉGEINK:
Závodszky Noémi, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művésze,
és a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai.

Bejelentkezés alapján lehetőség van a programokhoz csatlakozni. További információ kérhető a konyvtar@ggmuvhaz.hu e-mail címen és a 22/501-160-as telefonszámon

A programsorozat egyik fő összetevője az önismeret, melynek célja, hogy a fiatalok megismerjék önmagukat, képességeiket, készségeiket, melyek hozzájárulnak a személyiségük fejlődéséhez és az önfejlesztés lehetőségéhez.

A programsorozat fő összetevője a foglalkozás, előadás, kötetlen beszélgetés, mely során különböző szakmák kerülnek bemutatásra, az adott területen dolgozó szakemberek közreműködésével.

Minden alkalom során más vendéget hívunk meg, aki mélyrehatóan megismerteti a fiatalokkal az adott szakma szépségeit, rejtelmeit, nehézségeit, a munkavégzéshez szükséges tanulmányi utat. Az előadók mindezeket interaktív módon, a fiatalok bevonásával, szemléltető eszközök segítségével valósítják meg. Fontosnak tartjuk, hogy a programok során a fiatalokban egy határozott jövőkép alakulhasson ki, és az ahhoz vezető utat, lehetőségeket megismertessük velük.

A programsorozat során a fiatalok társas kapcsolatokat tudnak kiépíteni, számos szakmai kompetenciát sajátíthatnak el, ismereteket szerezhetnek a munka világáról, szakmákról és munkakörökről, megismerhetik önmagukat, készségeiket, képességeiket, olyan gyakorlati tudáshoz férhetnek hozzá, mely segítségükre válhat a pályaválasztás során, a jövőképük kialakításában. A közreműködő vendégek által képviselt értékrend és gondolatok bővítik a fiatalok tudását, miközben jól szórakoznak, maradandó, praktikus szakmai és a hétköznapi életüket színesítő ismereteket vihetnek haza magukkal.

A hozzászólások lezárultak.