A rosszul őrzött homokóra (A Tündérszó Meseíró Pályázat díjnyertes művei 2010–2015)

2016. június 6. | Szerző | Kategória: Könyveink

Megjelent új könyvünk,

A ROSSZUL ŐRZÖTT HOMOKÓRA
(A Tündérszó Meseíró Pályázat díjnyertes művei 2010–2015)
című antológia.


2009-ben hirdettük meg először a Tündérszó Nemzetközi Meseíró Pályázatot, amelyre 8–15 éves korú gyermekek jelentkezhettek a világ bármely tájáról. (A pályázat azóta is folyamatos.)
Az eltelt évek során több mint kétezer mese érkezett. A zsűri által díjazott írások közül válogattuk ki azt az 54 alkotást, amely e könyvbe került. Mindegyik meséhez egy vagy több (összesen 82) illusztrációt készítettek a Székesfehérvári Németh László Általános Iskola PALETTA rajzkörének diákjai. A 250 oldalas, keménytáblás, fekete-fehér színnyomású kötetet színes borító díszíti.

*

Honnan vonzottunk magunkhoz eddig meséket? Belső-Magyarország, Délvidék, Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Partium mellett az Amerikai Egyesült Államok, Hollandia, Horvátország, Kanada, Németország és Svájc magyar gyermekírói közül is sokan elküldték történeteiket.
A Tündérszó (határok nélküli) Meseíró Pályázat antológiája csak egy, bárki által megcselekedhető köznapi összefogás műve – több száz édesanya, édesapa, pedagógus, literátor, rajzoló és ifjú meseíró ajándéka. Az ezeréves magyar népmesekincs talajából fölsarjadó, kéretlen szellemi hungarikum.

borito vegleges-page-0-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ki, hogyan juthat hozzá A rosszul őrzött homokóra című antológiához?

Homokóra-árusítás2016nyár-page-0 (2)

A hozzászólások lezárultak.