Tollpihe Meseíró Pályázat

2016. szeptember 12. | Szerző | Kategória: Híreink, Tollpihe Meseíró Pályázat

Tollpihe Meseíró Pályázat

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

a Táncsics Mihály Általános Iskolával és a Fehérvár Televízióval közösen idén

12. alkalommal hirdeti meg a

 

TOLLPIHE MESEÍRÓ PÁLYÁZATOT.

A pályázat nyertesei értékes könyv- és társasjáték jutalomban részesülnek, emellett a díjnyertes művek megjelennek a meghirdető által később kiadandó Tollpihe Antológiában.

*

A pályázatra 3–8. osztályos, Fejér megyében élő tanulók jelentkezését várjuk.

A pályaművek terjedelme legföljebb három nyomtatott oldal (6000 karakter) lehet. Témájukkal, irodalmi formájukkal kapcsolatban nincs semmiféle megkötés. A terjedelmi korlátnál hosszabb írásokat a zsűri nem értékeli!

A meséket 4 nyomtatott példányban, vagy

e-mailen, csatolt Word dokumentumban 2016. december 10-ig

kérjük a Gárdonyi Géza Művelődési Házba (8000 Székesfehérvár, Sóstó lakótelep 1.) postán vagy személyesen eljuttatni. Az info@ggmuvhaz.hu e-mailen is fogadjuk a műveket! Az írásokra írják rá a szerző nevét, lakcímét, szülei egyikének telefonszámát, e-mailjét, és azt, hogy a mese írója hányadik osztályba jár! A borítékon tüntessék föl: 12. Tollpihe Meseíró Pályázat.

Eredményhirdetés 2017. január 20-án, a Magyar Kultúra Napján!

 

A pályázatra jelentkezők számára lehetőséget biztosítunk, hogy pályamunkájuk sikeres megírásához, négy alkalommal felkészítő foglalkozásokon vegyenek részt a Tollpihe Meseíró Klubban, melyek témakörei átfogják a pályamű elkészítésének legfontosabb területeit és folyamatát. Pályázhatnak azok is, akik a foglalkozásokon nem vesznek részt!

Az ingyenes foglalkozások időpontjai:

  1. szeptember 24-én,

október 22-én,

november 19-én és

december 10-én, szombati napokon 10.00–12.00 óráig.

Helyszín: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár; 8000 Székesfehérvár, Sóstó lakótelep 1.

Toborzó

Akiben ott él az alkotás vágya, az jobb, ha minél előbb megtölti a szókincstárát, megismerkedik a műfajokkal, megnyitja magát a világ felé, s rendkívül kíváncsi lesz saját magára. Mindehhez segíti hozzá az alkotni vágyót a Tollpihe Meseíró Klub, Kálnay Adél író, pedagógus vezetésével. „A külső és a belső világ között a kapu te vagy!” Ez a mottója az ősztől kezdődő íróműhelynek, melyet 3–8. osztályos általános iskolás gyermekeknek indítunk. Önismeret, képzeletedzés, stílusgyakorlat, játék, igazi műhelymunka! Szeretettel várunk!

Székesfehérvár, 2016. szeptember 12.

Jó munkát kívánnak a Szervezők!

View this document on Scribd

A hozzászólások lezárultak.