HÍDÉPÍTŐK – Kortárs kétnyelvű (magyar – német) irodalmi kollekció a budapesti Goethe Intézet összeállításában kölcsönzési lehetőséggel!

2018. február 2. | Szerző | Kategória: Egyedi rendezvények, Kiállítások, Kiemelt ajánlatunk, Könyvtári ajánlatunk, Könyvtári rendezvényeink

Hídépítők – Brückenbauer

Kortárs kétnyelvű (magyar – német) irodalmi kollekció a budapesti Goethe Intézet összeállításában kölcsönzési lehetőséggel!

 

A könyvkiállítás 15 kortárs német író könyvét mutatja be eredeti nyelven és magyar fordításban. Van köztük szupersztár (Daniel Kehlmann), magyar származású (Theresia Mora), zajos európai kritikai sikert arató szerző (Ruth Klüger), egy berlini íródinasztia tagja (Jenny Erpenbeck) színész és forgatókönyvíró, aki a tagbaszakadt hegymászót játszotta Paolo Sorrentino Ifjúság című filmjében (Robert Seethaler). Van izgalmas krimi, regényes életrajz, miniatűr nagyregény, családregény, Német Könyvdíjas, Spiegel-bestseller listavezető, de a legérdekesebb talán az az elegáns és finom humorú regény, amelynek a címe egy évszám: 1913. Ez az az év, amikor az irodalom, a művészet és a zene a végletekig elmegy, mintha már nem is lenne holnap. Proust az eltűnt idő nyomába ered, Malevics négyzetet fest, Stravinsky és Schönberg hallatlan botrányokat okoz, Kirchner megfesti a metropolis arcát, Triesztben Kafka, Joyce és Musil egy és ugyanazon a napon capuccinót iszik – Münchenben pedig egy Adolf Hitler nevű levelezőlap-festő akkurátus városképeit árulja.

A könyvek, írók és fordítók körében a Goethe Intézet Könyvtárának kiadványa segít eligazodni.

A könyvek egy része hangos könyv formában is megjelent.

8000 Székesfehérvár, Sóstó ltp., 1.

Tel: 06-22/501-160

www.ggmuvhaz.hu • konyvtar@ggmuvhaz.hu

 

Megtekintés, kölcsönzés a könyvtár nyitvatartási idejében.

Hídépítők

A hozzászólások lezárultak.