„Mesterségem címere”

A „Mesterségem címere” célja, hogy egy, az ifjúsági szükségletekre reagáló, kulturális-, közösségi-, tanulást célzó-, szabadidős programsorozatot nyújtson, melynek középpontjában a pályaválasztás, pályaorientáció áll, s amely hozzájárul a fiatalok jövőbeli életminőségéhez, motiválja továbbtanulásukat, elősegítik a fiatalok társadalmi részvételét.

2016. február 11-én, 14.00 órakor a színész mesterség kerül bemutatásra. Vendégeink: Závodszky Noémi, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művésze,
és a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai.

2016. március 31-én, 14.00 órakor az újságíró szakma kerül bemutatásra, melynek vendége Zsohár Melinda újságíró és néprajzos.

2016. április 28-án 14.00 órakor pedig a védőnői és az orvosi szakmát ismerhetik meg a fiatalok Hegedűs Judit védőnő és Dr. Fellegi Veronika fül-orr-gégész szakorvos, homeopátiás orvos közreműködésével. Szeretettel várjuk a fiatalokat.

2016. május 12-én 14.00 órakor a cukrász szakmába nyerhetnek betekintést a fiatalok Molnár Izabella mestercukrász, és a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai közreműködésével.

cukrász_Molnár_Izabella

2017. január 25-én 14.00 órától a riporter – műsorvezető foglalkozást ismerhetik meg a fiatalok. Vendégünk: Pataki Zita, műsorvezető.

Mest_Cím_Január-page-0

2017. február 22-én 14.00 órától az óvónői szakmával ismerkedhetnek meg a fiatalok. Vendégünk: Békésiné Kimiti Ágnes, a Maroshegyi Óvoda vezetője.

Mest_Cím_Február-page-0

2017. március 8-án 14.00 órától vendégünk Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, aki a polgármester hivatást mutatja be. A program zárt körű!

Mest_Cím_Március-page-0 (2)

2017. április 19-én 14.00 órától. Mesterségem címere: virágkötő. Hartyáni Rita, virágkötő mesél szakmájáról.

Mest_Cím_április-page-0

 

Bejelentkezés alapján lehetőség van a programokhoz csatlakozni. További információ kérhető a konyvtar@ggmuvhaz.hu e-mail címen és a 22/501-160-as telefonszámon

A programsorozat egyik fő összetevője az önismeret, melynek célja, hogy a fiatalok megismerjék önmagukat, képességeiket, készségeiket, melyek hozzájárulnak a személyiségük fejlődéséhez és az önfejlesztés lehetőségéhez.

A programsorozat fő összetevője a foglalkozás, előadás, kötetlen beszélgetés, mely során különböző szakmák kerülnek bemutatásra, az adott területen dolgozó szakemberek közreműködésével.

Minden alkalom során más vendéget hívunk meg, aki mélyrehatóan megismerteti a fiatalokkal az adott szakma szépségeit, rejtelmeit, nehézségeit, a munkavégzéshez szükséges tanulmányi utat. Az előadók mindezeket interaktív módon, a fiatalok bevonásával, szemléltető eszközök segítségével valósítják meg. Fontosnak tartjuk, hogy a programok során a fiatalokban egy határozott jövőkép alakulhasson ki, és az ahhoz vezető utat, lehetőségeket megismertessük velük.

A programsorozat során a fiatalok társas kapcsolatokat tudnak kiépíteni, számos szakmai kompetenciát sajátíthatnak el, ismereteket szerezhetnek a munka világáról, szakmákról és munkakörökről, megismerhetik önmagukat, készségeiket, képességeiket, olyan gyakorlati tudáshoz férhetnek hozzá, mely segítségükre válhat a pályaválasztás során, a jövőképük kialakításában. A közreműködő vendégek által képviselt értékrend és gondolatok bővítik a fiatalok tudását, miközben jól szórakoznak, maradandó, praktikus szakmai és a hétköznapi életüket színesítő ismereteket vihetnek haza magukkal.